Äntligen närmar vi oss premiäröppnandet av Valla IP Aktivitetsparken. Slutbesiktning i onsdags med gott resultat. Lite småfix med rengöring och piff av repen. Sedan väntar vi bara på startbesked från bygglovshandläggarna på kommunen innan vi kan sätta aktivitetsparken i drift. Vår förhoppning är att staketet ska vara nere innan april slut (besökare välkomna efter detta), och en enklare invigning i maj.

Denna vecka har äntligen arbetet med att färdigställa aktivitetsparken påbörjats. Det är lite småfix kvar innan vi kan sätta hela spektaklet i drift. Förhoppningen är att få aktivitetsparken godkänd i mitten av april.  

Valla IP Aktivitetspark drivs som ett LEADER-projekt. Utöver den fantastiska fysiska miljö vi byggt upp på idrottsplatsen behöver vi också fylla den med massor av rörelse och glädje. Som en del i ett LEADER-projekt vill vi, och ska vi engagera människor som redan finns i och omkring Valla. Man menar på att man utvecklar landsbygden bäst om människor som är engagerade i området deltar. 

Utöver spontanidrottande (rörelse / idrott som sker utan systematisk planering) vill vi därför erbjuda en uppsjö av olika aktiviteter och gemenskaper. Därför vill vi hitta fler människor som vill engagera sig i projektet. Alla aktiviteter som främjar hälsa har en naturlig plats i aktivitetsparken. Det är vi som sätter gränserna med tid och resurser. 

Inför ansökan till LEADER Sörmland och Jordbruksverket tog vi upp aktiviteter som vi tror kan bidra till en förbättrad hälsa i Valla med omnejd. Nedan kommer dessa förslag, men vi välkomnar alla nya förslag. Hoppas du vill delta i projektet och stärka framtiden för alla i Valla.

 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Idag den 17 februari 2021 besökte Jonas Carnesten och programmet Förmiddag i P4 Sörmland Valla. Under två timmar befann han sig på Triangeln i Valla och hade intervjuer med blanda annat lokala ungdomar, hemvändare och företagare. Självklart var även Valla IF på plats och pratade aktivitetspark. In och lyssna nedan.